2HOT4STAGE FEST – OVOG VIKENDA U BEOGRADU HIP HOP SPEKTAKL (VIDEO)

Aktualno

Trodnevni festival 2HOT4STAGE FEST “Re:aktivacija”, održaće se od 25. do 27. marta u Beogradu, i biće mesto okupljanja, povezivanja i razmene velikog broja srpskih i inostranih Hip Hop stvaralaca iz sveta muzike, plesa, graffita i mnogih drugih street art umetnosti. Posetioce očekuje bogat program. Glavne atrakcije biće nastupi domaćih hip hop izvođača, plesna i muzička takmičenja i radionice.
Petak, 25. mart

Osmi 2HOT4STAGE FEST počinje 25. marta u 14h programom u Re-Kreativnom centru Silosi Beograd. Na jedinstvenoj gradskoj lokaciji, u petak će se predstaviti muzičari, plesači, crtači, umetnici i modni dizajneri. Posetioci će moći da učestvuju u zanimljivim aktivacijama i osvoje vredne nagrade. Najvažniji događaji prvog dana festivala su Beatmaking battle, RAP performance battle “5 Minuta Slave” i My People tribina “Bez prečice”. Ljubitelji ulične kulture uživaće u brojnim kreativnim i interaktivnim događajima, kao što su takmičenja u plesu i crtanju, igra asocijacije, radionica za ručni dizajn patika, i sve to uz sjajne setove DJ Raid-a, Mrkija, Spaleta…
Subota, 26.3. 
Glavni program 2Hot4Stage festa je u subotu, 26. marta u pozorištu KPGT. Posetioce čeka bogat plesni i muzički program, pozitivna energija i odlična atmosfera.
Plesna takmičenja će trajati od 11h do 21h. Na plesnim takmičenjima za decu i odrasle, u nekoliko kategorija, sudiće istaknuti međunarodni i domaći plesači i koreografi, a učesnike očekuju vredne robne i novčane nagrade. “All Style” kategorije za decu i odrasle, betlovi i takmičenja u koregrafijama su neki od formata, a internacionalne sudje pristižu iz Bugarske, Španije, Austrije, Francuske, Rusije, Italije, Hrvatske i Slovenije.

Muzički program sa koncertima počinje u 21h. Nastupaju: Kendi sa celom Aristokrat Muzik postavom, Marko Šelić Marčelo, uspešni vladar muzičke, književne i pozorišne scene. Sa Marčelom će na bini biti njegovi dugogodišnji saradnici Nensi (vokal) i DJ Raid. Niški dvojac Stereo Banana će se igrati rečima i energijom, onako kako samo oni to mogu. Nastupe će imati krosover bend Iskaz, kao i Buzz Rap Showcase sa svojom ekipom. Renomirani beogradski DJ BKO je zadužen za atmosferu na afterparty-u.

2HOT4STAGE FEST muzički program i plesna takmičenja u subotu prate sledeće aktivacije: Street life meet up (sneakerheads), Guess my kicks by BUZZ Sneaker Station, Live Street art i Graffiti session, Barbers showcase, Tattoo showcase, Tik Tok kutak, Gaming i VR kutak.
Pixelata instalacija uživo– Evropski program “Svaka Limenka Se Računa” je i ove godine sa nama. Napravićemo nekoliko umetničkih instalacija, uključujući mozaik napravljen od limenki.
Humanitarne i ekološke aktivnosti – U okviru akcije “Recikliraj –Profitiraj”, prvih 100 posetilaca glavnog dana festivala, koji sa sobom donesu četiri iskorišćene limenke, ostvariće popust na ulaznicu. Na festivalu neće biti upotrebe plastičnih čaša, a prihod koji se sakupi je namenjen u humanitarne svrhe. Organizovaćemo aukciju velikih formata street art radova, koji se crtaju na licu mesta. Posetioci će moći da prate celokupan umetnički proces renomiranih domaćih i regionalnih street art crtača. Posetioci imaju priliku da otkupe radove umetnika, a prilog od prodaje biće uplaćen u humanitarne svrhe. Događaj će svojim prisustvom ispratiti i organizacija “Crveni Krst”.
Nedelja, 27. Mart
Plesne i muzičke radionice će se održati u prostorijama KUD Gradimir. Međunarodni tim predavača čine instruktori plesa iz Hrvatske, Francuske, Španije, Italije i Bugarske koji će održati plesne radionice iz Hip Hop, Breaking, Choreo i sličnih streetstyle stilova. Kendi i Papi Jaaz iz Aristokrat Muzik će održati radionice repa i muzičke produkcije. Veče je rezervisano za chillout u Leila Records, prodavnici ploča, gde ćemo se opustiti i sabirati utiske uz DJ Shoomadisca.
Vidimo se 25-27. marta na 2Hot4Stage festu!
- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno