Devet važnih saveta za upoznavanje preko interneta

Aktualno

Upoznavanje preko interneta je dejting nove generacije.

Korisnici sajtova za upoznavanje kažu da je upoznavanje preko interneta mnogo lakše nego upoznati nekoga u subotu uveče u prepunom i zagušljivom klubu.

Osobe koje puno rade, ili nemaju vremena za društvene aktivnosti imaju mogućnost pronalaženja ljubavi iz udobnosti svog doma. Upoznavanje partnera je brzo i navodno se događa „na klik“.

Međutim svi znamo da to nije baš tako. Zato smo za vas pripremili devet saveta koji će vam pomoći da se osećate sigurnije u sajber prostoru.

1. Upoznavanje na sajtovima najbolje funcioniše kada znate šta želite. Na vama je da pratite svoje želje i postavite sebi jasne namere i ciljeve. Pre nego što krenete u vašu onlajn avanturu bilo bi lepo da sednete i zapišete na papir kakvu vezu želite i kako bi izgledao vaš idealan partner. Nakon toga možete biti oprezniji.

Takođe vam može pomoći prilikom istraživanja profila drugih korisnika, imaćete jasnu „sliku“ da li da uđete u komunikaciju sa određenim profilima na sajtu, ili da ipak ignorišete korisnika. Usresredite na povezivanje sa partnerima koji u u skladu sa vašim željama, odnosno ciljevima za upoznavanje.

2. Kreirajte svoj profil na pravi način. Ukoliko želite neobaveznu zabavu, izazovan profil je pun pogodak za vas. Ukoliko ipak tražite vezu, napravite profil u kojem će drugi korisnici moći da vide šta volite, kakve su vaše želje, i ono najvažnije, kakvu osobu želite da upoznate. Budite kreativni prilikom uređivanja svog profila, jer od toga na kraju sasvim sigurno zavisi ko će vam se javljati i kakve će biti njegove namere.

3. Pošaljite poruku svim profilima koji vam privlače pažnju. Neke osobe su jednostavno stidljive. Takve osobe neće prve početi komunikaciju. Sa druge strane postoji mogućnost da nekoga ne upoznate samo zato što niste pokušali da ostvarite komunikaciju sa profilom koji privlači vašu pažnju. Treba da znate da slanje poruke ne znači da odmah želite da upoznate nekog, ili da izađete sa tom osobom. Zamislite to kao započinjanje razgovora sa nepoznatom osobom u kafiću i pošaljite poruku svim profilima koji vam se sviđaju, takođe odgovorite na sve poruke koje dobijete od osoba koje su vama zanimljive.

4. Budite kreativni. Kada pišete poruke drugim korisnicima nemojte da pišete kratke poruke. Ukoliko napišete samo „hej“ ili „ćao postoji velika mogućnost da nećete zainteresovati korisnika sa druge strane. Dajte im do znanja da ste pročitali njihov profil, ili prokomentarišite njihove fotografije. Obavezno postavite neko pitanje vašem budućem sagovorniku. Takođe razgovor možete početi komentarisanjem nekih društveno aktivnih tema.

5. Ukoliko neko ne odgovara na vaše poruke, ne budite napadni i naporni. Možda nisu proverili poruke na sajtu i odgovoriće vam kada ih budu pročitali. Ili su jednostavno videli poruke i nisu zainteresovani za komunikaciju sa vama.

6. Nemojte davati predloge koji su zastrašujući. Ovaj savet posebno važi za muškarce. Poznato je da žene drže do sebe i svog dostojanstva. Nemojte u startu komunikacije davati nepristojne ponude. Ukoliko u startu predložite da ste za seksualnu avanturu, i na sve to napišete zastrašujuću ponudu (npr da volite sado mazo seks, ili da želite da svoju buduću partnerku vežete lisicama) velika verovatnoća je da će vas korisnica sajta odmah blokirati.

7. Neka vaš um bude „otvoren“. Poruke mogu ponekad biti dvosmisleno protumačene. Ukoliko vam ne prija napisana poruka nemojte se odmah ljutiti ili nervirati ili reagovati burno, a posebno nemojte vređati drugog korisnika sajta. Naučite da prihvatite reakciju ili poruku sa više opcija ili nivoa i probajte da je razumete. Otvoreni razgovor sve rešava ali pre toga je potrebno da otvorite um.

upoznavanje preko interneta
Pexels- upoznavanje preko interneta

8. Budite samouvereni. Kada žene biraju, jedna od najvažnijih stavki koju gledaju kod muškarca je samopouzdanje. Najbolje bi bilo da izaberete temu koja vam je bliska, na primer vaš hobi ili bilo šta drugo, bitno je da znate o čemu pričate sa sagovornikom, kako on ne bi imao utisak da ga manipulišete. Dama će tako osetiti vaše samopouzdanje jer ćete o toj temi pričati sa mnogo strasti. Ženama je važno da osete da vam je udobno u sopstvenoj koži.

9. Imajte na umu da je za sve potrebno vreme. Možda nećete upoznati na sajtu za upoznavanje u prvih nekoliko meseci vaših poseta. Možda vam je potrebno vreme da shvatite kako funkcioniše upoznavanje na sajtovima. Budite strpljivi, uporni i ostanite pozivni. Ako osetite da vam je potrebna pauza od sajtova za upoznavanje, napravite je. Vratite se u onlajn svet onda kada osetite da je pravi trenutak za to.

FOTOPexels
- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno