DHL ili UPS, 8.000 Dinara Razlika U Ceni Za Istu Uslugu

Aktualno

Proverili smo tvrdnje jednog ispitanika, koji je u ulici Djure Jakšića u Beogradu u jednoj od ispostava DHL službe hteo da preda pošiljku za slanje u Španiju.
Kako kaže, izmerena težina dokumenata je iznosila 300 grama za koju mu je radnica na šalteru rekla cenu od 10.500 dinara.
DHL cenovnik
Na slici br.1 iznad: Cenovnik DHL-a za uslugu pošiljke dokumenata u zemlje Evropske Unije – Zona 2, za težinu do 0.5 kg, a na cenu od 8.500 RSD. treba uračunati dodatnih 2.000 RSD koju DHL iz nekog razloga dodaje na navedeni iznos u cenovniku.
Nakon što je čuo cenu, izgledalo mu je preskupo i nazvao je UPS srevis koji radi identičnu ulugu. Rekao im je težinu, vrstu pošiljke i destinaciju, a ljubazna sekretarica mu je za tu istu težinu rekla cenu od 2.700 RSD.
  • Pošto se cena za istu uslugu drastično razlikuje, kako bi se uverio, proverio je još jednom sve podatke.
  • Za manje od 10 minuta je stigao kurir UPS-a koji je i preuzeo poštu od našeg sagovornika i naplatio uslugu ni manje ni više od iznosa koji mu je sekretarica rekla preko telefona.
UPS
Na slici br.2 iznad: Račun za naplaćenu uslugu od strane UPS-a za slanje dokumenata za Španiju, a na kojoj se u donjem desnom uglu vidi zaokružen iznos od 2.700 RSD
Otišli smo u ispostavu DHL-a u ulici Djure Jakšića i utvrdilismo da su navodi našeg ispitanika tačni.
Dakle ukoliko želite da pošaljete neki važan dokument u inostranstvo i bitno Vam je da pošiljka stigne osobi kojoj šaljete u što kraćem vremenskom roku , birajte i cenu.
- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno