Dunja Jovanović o problemima reciklaže u modnoj industriji

Aktualno

Gošća u ovoj epizodi je Dunja Jovanović, autorka, novinarka i nezavisni istraživač, specijalizovana za modnu industriju u svom najširem mogućem značenju.

Od održivosti, preko ekologije, radnih prava zaposlenih u modnim industrijama, pa sve do zaštite intelektualne svojine i adresiranja problema takozvanih „green washing“ i „woke washing“ kampanja kojima pribegavaju neki od najvećih, ali i neki od lokalnih brendova.

Dunja Jovanović
Foto: YouTube/Agelast

Radom u brojnim modnim magazinima stekla je veliko iskustvo sistema rada unutar ove industrije u kojoj je videla brojne nepravilnosti, ali je otkrila i velike probleme modne industrije, kako lokalno, tako i globalno.

Od prikrivenih kampanja i reklama koje se prikazuju kao legitimne vesti i zdravi proizvodi, pa sve do činjenice da globalna industrija mode doprinosi zagađenju vazduha i efektu staklene bašte više nego celokupna auto industrija.

Dunja Jovanović
Foto: YouTube/Agelast

Šta zapravo znači održiva moda i na koji način možemo i sami da je primenjujemo, ali i koja je, na kraju dana, cena održive mode po našu životnu sredinu.

Dunja Jovanović
Foto: YouTube/Agelast

POGLEDAJTE CELU EMISIJU

IZVORAgelast
- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno