Klaustrofobična komedija- ZVEZDARA TEATAR -27 MART 19.30h

Aktualno

„Čovek obično ne zna kada nešto ili nekoga zavoli.“


Komedije su tu da nam ulepšaju svakodnevicu i odvrate od stvari koje nas u nekom momentu duševno opterećuju. Predstavom Klaustrofobična komedija koja se od 1987. godine izvodi na daskama zvezdanog pozorišta je pravi primer tradicije i antologijskih momenata koje moramo ceniti. Ovo delo je veliki Dušan Kovačević napisao pre više od 30 godina sa željom da objasni da žal za slobodom i čistim vazduhom, u bukvalnom i metaforičkom smislu.

Biti zaljubljen u život koji mu je nedostupan je krilatica Save Odžačara koji je sinonim za dobrog čoveka, primerka umiruće vrste u savremenom društvu. On je pomalo setan i melanholičan, sa namerom da ovaj svet makar malo učini dobrim. Njegovu ulogu je maestralno izveo Ljubomir Bandović, koji je dobio fantastične kritike.

Njemu se na sceni pridružuju i Marko Janketić, Vanja Janketić, Nevena VukesZoran CvijanovićStefan Trifunović, Slavko Štimac, Jovana StojiljkovićNina NeškovićIgor Grabovica Milan Gromilić. Ova komedija je život u malom, a njenu režiju potpisuje Darko Bajić. Svaka replika u njoj pruža pravo značenje stvarnog života na smešan, realan i definitivno sarkastičan način.

„U našem kraju žive jadni, siroti i nesrećni ljudi. Ako bismo umesto toga pokušali da ih razumemo i da im pomognemo, možda bi bilo manje dobrih knjiga, ali sigurno, i manje nesrećnih ljudi!“

 

Cene ulaznica za kultnu predstavu ‘Klaustrofobična komedija’ iznose 1000, 1200 i 1500 dinara. Svoja mesta možete rezervisati i kupiti preko zvaničnog sajta Zvezdara teatra ili ih direktno kupiti na blagajni u Milana Rakića 38, petkom od 12 do 19.30h i dva sata pre početka svake predstave. S obzirom na to da vlada veliko interesovanje za ovaj komad, preporučujemo vam da karte nabavite na vreme.

Šta je za vas sloboda, a šta zatvor? Posmatrate li život kroz ružičaste naočari ili ste realni po pitanju svojih želja? Predstava ‘Klaustrofobična komedija’ će vam otvoriti oči i naterati vas na razmišljanje o smislenosti svakog vašeg postupka i ideala koji zastupate.

- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno