Odbijanje kod onlajn upoznavanja

Aktualno

Onlajn upoznavanja! Svako ko je barem nekoliko puta u životu pokušao da muva nekog na nekoj društvenoj mreži ili sajtu za upoznavanje bio je odbijen. Morate da znate da je to sasvim normalna stvar. Život se sastoji od naših potreba i ciljeva, odbijanje je sastavni deo toga. Postoje mnogi oblici odbijanja sa kojima se možemo susreti u životu. U ovom tekstu ćete najpre naučiti kako pristojno i kulturno odbiti sagovornika na nekoj društvenoj mreži ili sajtu za upoznavanje.

Budite iskreni prema sagovorniku

Važno je da se prilikom odbijanja ne ponašamo kao da se ništa nije dogodilo. Neprijatna situacija se lakše prihvata ukoliko vašeg sagovornika suočite sa njom. Važno je iskreno napisati sagovorniku zašto ne želite da komunicirate sa njim. Budite pristojni i nemojte da mu pisati uvredljive poruke. Nikada ne znate šta nekome može biti okidač za fizičko nasilje, ili suicidne misli, zato na pristojan način, objasnite osobi sa druge strane ekrana, da niste zainteresovani za dalju komunikaciju, uz izvinjenje naravno. Sigurni smo da će razumeti.

Unsplash

Metoda – empatično ne!

Ovo je najbolji odgovor na pitanje „Kako kulturno odbiti osobu?“. Glavni cilj metode je promišljeno, pažljivo čitanje sagovornika. Dajte mu do znanja da savršeno razumete njegov problem. Ali na kraju, odbijte vašeg sagovornika i blokirajte njegov profil i tako nastavite dalje svojim putem.

Kako prihvatiti odbijanje na društvenim mrežama

U nastavku teksta vam otkrivamo kako da se nosite sa odbijanjem i kako da možete prebroditi prebrodite što brže i bezbolnije. Na samom početku morate da znate da svaka svaka situacija ima svoje rešenje. Za sve postoji razlog i uvek imajte to na umu.

Postavite pitanja

Ako vas odbije sagovornik na nekoj društvenoj mreži, slobodno pitajte o čemu se radi. Nikako se ne ljutite na osobu sa druge strane ekrana, ne vređajte, već dozvolite da vam objasni zašto ne želi da komunicira sa vama. Na taj našin ćete bolje razumeti sebe i lakše shvatiti kakvo mišljenje drugi imaju o vama.

Nikada nemojte da se svetite

Prihvatite odbijanje i krenite dalje svojim putem. Nikako nemojte da budete agresivni, niti da širite mržnju putem društvenih mreža. Dajte sebi vremena, i shvatite vremenom zašto je takvo iskustvo bilo dobro za vas.

Nekada nije do vas

Nekad jeste, ali vrlo često i nije. Razumite da neke osobe nekad prolaze kroz težak period i nisu spremne za vezu i novo upoznavanje. Ako prosto niste nečiji tip osobe, to nije do vas. Nekad će vam se učiniti da ste sreli pravu osobu, da biste zatim shvatili da se radilo samo o običnoj hemiji. Najbolje je da budete spontani i iskreni, neka sve dođe samo od sebe.

Prihvatite odbijanje

Ako vas odbije sagovornik na nekoj društvenoj mreži, to je odličan znak da osoba sa druge strane nije za vas. Pre ili kasnije ćete naći osobu koja zaslužuje mesto u vašem životu. Priznajte sebi da neki odnos nije najbolji za nas od samog početka. Biti pošteđen od takvih odnosa i ljudi znači da su nam otvorene mogućnosti za nova i sasvim sigurno bolja upoznavanja.

- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno