Online muvanje: Greške u dopisivanju zbog kojih nećete otići na dejt

Aktualno

Muvanje se odavno preselilo na društvene mreže i sajtove za upoznavanje.

Ono je oduvek bilo komplikovano i zahtevalo bar malo ljubavnog umeća.

Na samom početku treba da znate da ne postoje pravila u muvanju, kako uživo, tako i kada je online dopisivanje u pitanju. Trema može da učini da ne pokažemo baš najbolju sliku o sebi i ne treba očajavati zbog toga, jer je to sasvim normalno i dešava se.

Međutim, sledeće greške prilikom online muvanja biste trebali da izbegavate, pogotovo ako tek želite da uđete u novi ljubavni odnos i upoznate sagovornika uživo.

1. Saznajte kakvu osobu želite da upoznate

Ovo je prvi korak koji će vam pomoći da pronađete pravu osobu online. Malo ljudi zapravo zastane da se dobro zamisli i razmisli o onome šta zaista želi od svog potencijalnog partnera. Koje su vrednosti vama važne? Koje stvari nikako ne biste mogli podneti i nikome ne biste tolerisali? Nažalost, mi ne možemo da odgovorimo na ova pitanja umesto vas. Sami morate da pronađete odgovore kako biste pre svega uspostavili realnu i jasnu osnovu za pronalaženje partnera, pre nego što uradite bilo šta dalje.

2. Budite pismeni

Najveća greška prilikom online muvanja su gramatičke greške, čudne i nerazumljive skraćenice, slova „progutana“ u brzini pisanja. Ne samo što ćete ispasti neozbiljni, nego će sagovornik logično zaključiti da bi radije da nađe nekog malo pismenijeg.

3. Nikada ne koristite „slatke“ reči kod prve poruke

„Lepotice“, „medena“, „malena“, „anđele… Ovo jesu slatke reči ali definitivno nisu za prvu poruku i u većini slučajeva, deluju više odbojno, nego „slatko“.

4. Ne šaljite dosadne i besmislene poruke

Poruke tipa: „,Ćao“, „Kako si“, „Šta radiš“ ne privlače pažnju sagovornika. Takođe, sagovornik ne zna kako da odgovari na takvu poruku jer u njoj nema bilo čega konkretnog. Jedino što sagovorniku preostaje jeste da odgovori na isti način, što je ne samo besmisleno, već je i prilično detinjasto.

Imajte na umu da, kada su sajtovi za upoznavanje u pitanju, žene dobijaju veliki broj poruka od muškaraca. Kada ugledate profil osobe koja vam se dopada, najbolje da je „startujete“ tako što ćete pomenuti nešto lično, seriju ili muziku koja joj se dopada ili poslati link za nešto što ima veze sa nekim hobijem koji je sagovornik naveo u svom profilu.

šalje poruke
Pexels

5. Ne tražite odmah intimne fotografije

Sigurno je da će na samom početku komunikacije poruka sa tekstom „pošalji mi neku hot sliku“ dati rezultat od nula fotografija, a možda čak zaradite i „blok“. Ako je sagovornik zaista zainteresovan za ozbiljno poznanstvo, normalna fotografija ili video poziv će biti sasvim dovoljan da odete korak dalje i na lep način zainteresujete sagovornika za dejt.

6. Ne započinjite teme koje ne vode nikud

Osim što su razgovori o vremenskoj prognozi ili tome kako vam je bilo na fakultetu neverovatno obeshrabrujući, oni su i podjednako dosadni, a velike su šanse da takav razgovor bude i poslednji koji ste vodili sa određenom osobom.

Komunikacija je ključni faktor uspeha svakog odnosa. Lepo je pitati sagovornika kako je proveo dan, ali dosadno je ako se to pitanje vrti iznova i iznova. Poboljšajte komunikaciju ulaganjem dodatnog truda razgovarajući o konkretnim stvarima. Kroz ovaj prilagođeni pristup izbegavate rutinu i otvarate nove teme za razgovor.

7. Ne budite napadni

Nikada nemojte biti previše napadni. Ne glumite policajca jer niko ne uživa u razgovoru koji liči na policijsko ispitivanje. Takođe, nemojte da paničite i zatrpavate potencijalnog partnera porukama, ukoliko ne odgovara neko vreme.

Vaš sagovornik možda samo ima poslovno ispunjen dan i ne stiže da se dopisuje sa vama. Možda zvuči šašavo, ali teksting stvarno može da izazove zavisnost.

Danas smo svi opsednuti društvenim mrežama i telefoni su nam postali najbolji prijatelji. Dakle, stvari su vrlo jednostavne. Ako se zaista dopadate vašem novom sagovorniku, neće moći da „pregura“ nedelju dana a da se ne javi. Budite strpljivi.

FOTOPexels
- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno