Spavaća soba! Feng Šui pravila na koja treba obratiti pažnju

Aktualno

Spavaća soba je mesto u stambenom prostoru koje verovatno najviše volite.

U proseku 7-9h provedete spavajući, što znači da vam je potrebno prijatno mesto za odmor i san. Osim toga spavanje nije jedina aktivnost koja se dešava u spavaćoj sobi. Ako zanemarimo gledanje televizije iz kreveta, ili čitanje knjige pred spavanje, jasno je da spavaća soba služi za iskazivanje nežnosti.

Međutim, fokusiraćemo se danas na aktivnost spavanja, onaj deo kada ste najranjiviji i kada energija koja je oko vnas neminovno utiče na vas. Ovo je zapravo jedan od glavnih razloga zašto je spavaća soba najkritičnije mesto u stanu, prema Feng Šui učenju i zašto joj je potrebno posvetiti pažnju.

Prilagođavanje i personalizacija spavaće sobe prema Feng Šuiju razlikuje se od osobe do osobe, ali postoje jadinstvene karakteristike koje svaka spavaća soba treba da ima, kako bi kroz nju cirkulisala pozitivna energija.

ULAZNA VRATA U KUĆI NE BI TREBALA DA GLEDAJU U VRATA SPAVAĆE SOBE

Bilo da su vrata spavaće sobe direktno preko puta ulaznih vrata, dijagonalno od njih ili sa leve ili desne strane od njih, nebitno je, ovakva postavka donosi – odliv energije, što stvara loše odnose u vezi i predstavlja veliki problem. Jednostavnim blokiranjem pogleda, odnosno pregradom između ovo dvoje vrata, učinićete čuda.

FreePik

LOKACIJA KREVETA U SPAVAĆOJ SOBI

Budući da je krevet centralno mesto svake spavaće sobe, njegova lokacija je ključna za dobar protok energije. Važne stavke su:

  • noge ukućana ne treba da budu okrenute ka vratima
  • iznad uzglavlja ne treba da bude prozor
  • vrata kupatila ne smeju da se vide kada su vrata spavaće sobe otvorena
  • krevet treba da bude naslonjen na zid, a nikako u „plutajućem“ položaju
  • ogledala u kojima se vidi odraz kreveta nisu poželjna
  • mora postojati prostor za prolaz pored kreveta sa obe strane

STANOVNICI U SPAVAĆIM SOBAMA

Spavaća soba je zamišljena kao Yin područje. To znači da ona nikad ne bi trebala da bude područje viška aktivnsti, poput onih karakterističnih za dnevni boravak. Prisustvo životinjskih vrsta, biljaka i posebno ribica u akvarijumu, u spavaćoj sobi donosi previše Yang energije i narušava kvalitet sna i izaziva nemiran um.

Ž.J.

Izvor: Fengshuied

- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno