„Već deset godina nalazim momke preko interneta“

Aktualno

Marta (35) kaže da već godinama svoje emotivne i seksualne partnere pronalazi uglavnom na klasičnim sajtovima za upoznavanje, i odlučila je da svoja iskusta podeli sa nama.

U nastavku teksta pročitajte njena iskustva i šta ima da poruči ljudima koji i dalje nisu sigurni da li je online upoznavanje nešto što treba da probaju.

Aktivno koristim sajtove za upoznavanje više od deset godina. Sve je počelo kada sam imala 24 godine i kada me je ostavio dugogodišnji dečko.

Bila sam tužna, depresivna, usamljena. Sedela sam u stanu rasčupana, izbegavala sam prijatelje. Jedino mi je prijalo društvo mog, sada već pokojnog psa Tedija. Jedino je on mogao da mi izmami osmeh na licu. Tada sam bila tek završila fakultet i zaposlila se u jednoj firmi, ali sam se od svega toliko smorila da sam morala da dam otkaz. Jako sam volela tog momka, a on me je ostavio bukvalno preko noći.

Danas kad pogledam, to je možda i jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila.

Profil na sajtu za upoznavanje sam napravila iz dosade, nisam očekivala da ću upoznati nekog zanimljivog. Međutim, dva dana nakon što sam napravila profil, počela sam da komunicram sa jednim divnim momkom iz Banja Luke. Studirao je Medicinski fakultet u Beogradu, tako da smo se brzo i videli. On mi je pomogao da izađem iz depresije u kojoj sam bila.

Međutim u meni se u to vreme nešto prelomilo i odlučila sam da više ne verujem u veze i brakove. Možda sam sebična, ali nisam spremna na majčinstvo, nisam spremna na duge veze. Ne želim da budem domaćica koja će da čisti, pere i pegla.

Želim da živim punim plućima, da uživam u svakom deliću svog kratkog života.

Kasnije sam videla da taj sajt u moj život dovodi raznovrsne ljude koje nikada ne bih srela negde u kafiću, ili na ulici. Komunicirala sam sa momcima iz Crne Gore, Hrvatske. Javljali su se muškarci iz cele Srbije.

Čak sam tada komunicirala i sa nekim momcima iz Bugarske. Svakodnevno sam dobijala pozive da odem kod njih, i budem njihova gošća. Iskreno, nisam baš odmah imala hrabrosti za to, ali sam onda stekla poverenje u jednog momka iz Hrvatske, tačnije iz Umaga. Otišla sam kod njega na četiri dana, zaljubila se i ostala dve godine tamo.

Našao mi je OK posao, živeli smo zajedno, na kraju sam ga nažalost prevarila. Momak sa kojim sam ga prevarila bio je takođe moje poznanstvo sa sajta za upoznavanje. Eto, shvatila sam da nema ljubavi među nama, spakovala sam kofere i vratila se za Beograd.

Priznajem, bližila sam se tridestoj i odlučila sam da živim ludo i brzo. Većinu svojih budućih partnera sam pronaša na sajtovima za upoznavanje. Bilo je tu mlađih muškaraca, starijih, oženjenih, razvedenih … Imala sam želju da probam trojku sa dva momka, njih sam takođe upoznala na sajtu za upoznavanje. Bil su lepi, i znali su da uživaju u životu.

Znam da je moral nekom možda najbitnija životna stavka. Poštujem te ljude i divim im se. Poštujem to, što pored svih životnih izazova uspeju da odole. I zato često citiram izjavu pevačice Nataše Bekvalac, koja je jednom rekla „Lako je njima da budu poštene kad ih niko neće“. Ja ne mogu da odolim izazovima.

Evo, prosto volim muškarce. Volim hemiju, strast koju doživim kada upoznajem nekog novog. Kada si sa nekim u dužoj vezi, strast i hemija nestaju vremenom. Najbolja strast se oseti sa novim partnerom, najlepši period je period upoznavanja.

Sajtovi za upoznavanje mi pomažu da imam maksimalnu diskreciju od svojih partnera, znamo zašto smo tu, znamo šta želimo. Sa druge strane razgovor sa njima često bude nešto što mi na kraju najviše prija.

Najlepše momke i najbolje frajere sam upoznala u doba Korone. Tada su sajtovi za upoznavanje bili puni dobrih frajeria. Naravno nije mi bitno da je neko samo dobar frajer, bitna mi je i priča. Zato se sastajem samo sa muškarcima koji mi prijaju intelektualno. Naravno, dešavalo se da odem na kafu sa nekim momkom i da se ispostavi se ne kapiramo ili da mi se prosto ne dopada, tada odem svojim putem.

Pažljivo gledam profile sa kojima stupam u komunikaciju, a sada sam već toliko iskusna u sajber upoznavanju da već nakon posla sata kuckanja znam da li ću da popijem kafu sa osobom koja je sa druge strane.

Takođe moram da dodam da sam preko sajtova za upoznavanje uspela da obiđem skoro celu bivšu Jugoslaviju, gradove u kojima nikada nisam bila, i ne bi mi palo na pamet da idem.

Trenutno se viđam sa jednim mlađim momkom, kog sam tako upoznala. Prelepo nam je, nismo u vezi, nećemo ni da budemo. Ali mislim da uživamo više od mnogih koji su u vezi, bukvalno je tako. Ja slušam sebe, svoju prirodu, i pratim svoj instinkt. Odlučila sam da živim kako ja želim, ne kako drugi to žele.

Moram da kažem da sam preko interneta upoznala i jednu „poznatu ličnost, bila sam ubeđena da je lažni profili, dok nisam proverila njegov identitet preko kamera.

Hoću da kažem da je sajber svet jedna velika avantura, da svako ko nije probao treba makar da proba. Naravno ukoliko se nekom ne dopadaju drugi korisnici, sve se može rešiti jednim klikom, ta opcija je uvek dostupna. Ukoliko ste dovoljno kreativni i kako ja volim da kažem „pozitivno ludi“, neće vam biti problem da osetite sve čari sajber sveta, i sajtova za upoznavanje.

Imam trideset pet godina i planiram da nastavim onlajn dejting bar još petnaest godina, Bože zdravlja. Sigurna sam da ću i mnogo kasnije na nekom sajtu za upoznavanje kao super bakica da nađem nekog super dekicu za gledanje filmova u staračkom domu. Možda se pojavi i neko, ko će da me odvede pred oltar, ali za sada mi to deluje kao nemoguć scenario.

Hvala vam na prilici, imala sam potrebu da ispričam sve ovo nekome, sada anonimno, a uskoro možda i javno popričamo na ovu temu.

Pozdrav svim vašim čitaocima.

- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno