VIBER PROMENIO NAČIN SLANJA SLIKA I VIDEA

Aktualno

Sad je sve na jednom mestu, a obratite pažnju i na kvalitet medija

Viber je svojim članovima dostavio novu aplikaciju čija radna verzija menja način slanja fotografija i video snimaka i skraćuje taj postupak na samo dva klika.

Da biste poslali sliku ili video potrebno je samo kliknuti na ikonicu slike, odabrati sliku i pritisnuti ljubičasti trougao dole desno.

Umesto da tražite opcije dalje sad je mogućnost izmene slika data odmah tu, u istom meniju.

Nakon što odaberete jednu ili više slika tj. videa odmah sa leve strane je taster Izmeni, koji direktnije i lakše omogućava da sliku doradite ili iseckate pre slanja.

Ova opcija je dostupna i za više odabranih slika, tako što ćete uređivati jednu po jednu sliku i to redom kojim ste ih kliknuli prilikom izbora za slanje.

Viber ovom verzijom aplikacije želi da pojednostavi slanje medija i čini se da je to vrlo uspešno uradio, s obzirom na to da je procedura skraćena, a opcije obrade slika su odmah tu, na istom mestu.

Da biste omogućili uređivanje tj. izmenu video snimaka kroz Viber, u Još >Podešavanja >Opšte meniju je potrebno da uključite opciju Uređivanje snimaka. Ona je standardno isključena i nećete imati tu mogućnost pre nego što je aktivirate.

Kvalitet fotki i čuvanje u galeriji

Viber je ovu priliku iskoristio i da podseti korisnike da mogu da biraju kvalitet slika koje razmenjuju.

U meniju Još >Podešavanja >Mediji i skladište >Kvalitet fotografije nalazi se opcija za izbor kvaliteta u kojem želite da fotke šaljete i primate. Tako one mogu biti manje od 180 KBdo 250 KB ili oko i preko 650 KB, što je opcija koja troši najviše memorije, ali i ne menja kvalitet fotografija u velikoj meri.

Takođe, u istom meniju Mediji i skladište ne zaboravite da isključite Sačuvaj u galeriju opciju, ukoliko ne želite da vam Viber slike i video prilozi preplave memoriju.

- Oglasi -spot_img

Putovanja

- Oglasi -

Poslednje postavljeno